Om oss

Sedan 2011 driver vi Segerlyckans kennel. Kennelnamnet symboliserar oss och vår filosofi. Seger - vi bor på Segerstorp. Lycka -för att det är lycka att ha en hund! Och segerlycka - för den där underbara känslan när allt stämmer och man når sina mål oavsett om det gäller ett nytt trick eller när man står överst på prispallen. 

Vårt avelsmål är att föda upp friska och mentaltstabila hundar med bra exteriör, härlig arbetsglädje och med goda apporteringsegenskaper. Vi vill ha bra arbetshundar som även fungerar i vardagen. De ska fungera med andra djur och människor. Arbetsmässigt så vill vi att hunden ska vara följsam och ha en stor samarbetsvilja. Detta är viktiga egenskaper oavsett tävlingsdiciplin. Vi vill även att hunden är uthållig och kan fokusera i arbete. Vi är den lilla familjära kenneln som kommer bedriva en liten uppfödning i hemmamiljö. Vi anser att en hund som går i avel ska tillföra något i rasen, annars avstår vi hellre.


Charma

Linda och Lycka laddar inför start

Vi har gått Svenska Kennelklubbens Uppfödarutbildning.

Vintern 2006 flyttade vi till vårt hus i Bredared, en liten by ca 1 mil utanför Borås. Huset är ett gammalt missionshus från 1917. Familjen består av Linda, Sven, Lovisa, Agnes. Vi har hundarna Real, Nova, Lycka, Charma och Vilja (tre tollare, en flat och en amerikansk cockerspaniel). Dessutom har vi hästen Moneypenny, katten Måns och kaninen Belle.

Vår fritid fylls främst med massor av hundaktiviteter. Linda tävlar och tränar aktivt med Real, Nova och Lycka. Linda är en allätare inom hundsporten och håller på med lydnad, agility, rallylydnad, viltspår och jakt. Sven och Charma tävlar och tränar jakt och lydnad. Framöver blir det även start i bruks. Vi tycker om att aktivera våra hundar och tillbringar många timmar i skog och mark. Ett annat stort intresse är utställningar och våra hundarna ställs regelbundet. Sommaren 2013 debuterade Lovisa 5 år gammal i "Barn med hund" så snart får vi nog stå utanför ringen och skicka in hundarna till vår egen handler:)

Lovisa och Nova Tollarspecialen 2013

Vi är aktiva inom Borås brukshundklubb. Linda har suttit i styrelsen i flera år och har utöver det varit verksam i agilitysektorn under många år. Vi är båda två aktiva instruktörer. Linda är agilityinstruktör och Sven är allmänlydnadsinstruktör. Linda är utbildad B-fig inom SBK och har gått M1, allmän mentalkunskapskurs och M2, mentalfigurant B utbildning. Linda har även gått SKK´s Uppfödarutbildning. Vi har över 20 års hundvana. 

Under dagarna arbetar Linda som rektor i Vårgårda kommun. Hon är utbildad förskollärare, grundskollärare 1-7 samt har en fil.kand.examen i pedagogik. Om några år tar hon sin master- och magister examen i pedagogisktarbete. Sven arbetar som projektledare på Navipro.

Sven & Charma